logo
AANMELDEN

Diagnostiek

Om een beter beeld te krijgen van het functioneren van het kind of de jongere kan onderzoek plaatsvinden. Guus biedt verschillende soorten onderzoek aan.

intelligentie onderzoek
Intelligentie onderzoek

Hierin wordt bekeken hoe het intelligentieprofiel is opgebouwd en op welk cognitief niveau het kind/jongere functioneert.

neuropsychologisch onderzoek
Neuropsychologisch onderzoek

Neuropsychologisch onderzoek kan worden ingezet om problemen op het gebied van aandacht en concentratie, planning en organisatie en geheugen vast te stellen of uit te sluiten, maar ook voor diagnostiek omtrent stoornissen in het autistisch spectrum.

sociaal emotioneel onderzoek
Sociaal emotioneel onderzoek

Sociaal emotioneel onderzoek richt zich op de beleving van het kind/jongere en kan bijvoorbeeld betrekking hebben op stemming, zelfwaardering en eventueel aanwezige angsten.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten testen en onderzoeksmateriaal, afgestemd op de leeftijd van het kind/jongere. Daarnaast maken wij gebruik van tekenen, spelen (afhankelijk van de leeftijd) en gesprekken.

De onderzoeksresultaten worden schriftelijk vastgelegd in een onderzoeksverslag, waarna de resultaten met u worden besproken.

Aanmelden TIP
Wilt u uw kind/jongere aanmelden bij Guus?
Aanmelden
Weet u ons te vinden?
Guus bevindt zich:
  • Hermesweg 21 4382ND Vlissingen
  • 0118 743333
  • info@guuszeeland.nl